Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 533417
Τηλεφωνικός αριθμός κρατήσεων: 2410 533417
19 Ιουλίου 2023

Ανακοίνωση Δ.Σ. Θεσσαλικού Θεάτρου

Ανακοίνωση Δ.Σ. Θεσσαλικού Θεάτρου

Σχετικά με τον δημόσιο διάλογο που έχει αναπτυχθεί για την απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεσσαλικού Θεάτρου που αφορά το πρόγραμμα των καλοκαιρινών παραστάσεων ενημερώνουμε τα εξής:

1. Το ΔΗΠΕΘΕ «Θεσσαλικό Θέατρο» είναι ιστορικό, πρωτοπόρο και έχει κατακτήσει με την πορεία του όλα αυτά τα χρόνια μια ξεχωριστή θέση στο πολιτιστικό γίγνεσθαι της χώρας. Θεωρείται το πρώτο και καλύτερο στη χώρα.

2. Η πορεία του αυτή στηρίχθηκε μέχρι σήμερα σε δυο στοιχεία: το προσωπικό του (Διοικητικό Συμβούλιο, καλλιτεχνικοί διευθυντές έως σήμερα, καλλιτεχνικό διοικητικό και τεχνικό προσωπικό) και στη σημαντική οικονομική ενίσχυση από το Δήμο Λαρισαίων, με επιχορήγηση που αγγίζει τις 600 χλδ. ευρώ ετησίως. Με αυτόν τον τρόπο κατέκτησε μια θαυμαστή ποιότητα και εξωστρέφεια που του έδωσαν τη δυνατότητα να καλείται και να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών (Ηρώδειο, Επίδαυρος) αλλά και σε διεθνή Φεστιβάλ.

3. Στη βάση αυτή και με απόφαση των οργάνων του υπήρξε αίτηση του ΘΘ να συμμετέχει στο Φεστιβάλ Αθηνών. Η αίτηση αυτή δεν έγινε αποδεκτή. Στη συνέχεια χωρίς να είναι ενήμερο το Δ.Σ., εστάλη αίτηση παραχώρησης του Ωδείου Ηρώδου του Αττικού με ενοίκιο για τις εκδηλώσεις του Φθινοπώρου (εκτός Φεστιβάλ)

4. Για λόγους αρχής και θεσμικής λειτουργίας των οργάνων του, το Δ.Σ. δεν ήταν δυνατόν να εγκρίνει την συμμετοχή για την οποία δεν ήταν ενημερωμένο εκ των προτέρων. Αυτό επιβάλλεται από τους διακριτούς ρόλους που προκύπτουν από τον Κανονισμό Λειτουργίας του, ανάμεσα στην Καλλιτεχνική Διεύθυνση και το Διοικητικό Συμβούλιο.

5. Ενημερώνουμε επίσης ότι το Θεσσαλικό Θέατρο, υπογράφει συμβάσεις με το προσωπικό των παραστάσεων χωρίς να καταστρατηγείται κανένα οικονομικό και εργασιακό δικαίωμα των συντελεστών κάθε παράστασης.

6. Τέλος, φέτος συμπληρώνονται 40 χρόνια από την ίδρυση του ΔΗΠΕΘΕ
Λάρισας και έχουν προγραμματιστεί πολλές και πολύ σπουδαίες εκδηλώσεις οι οποίες θα ενδυναμώσουν ακόμα περισσότερο την εξωστρέφεια του.

Ταμείο (τηλέφωνο κρατήσεων)
  • 2410 533417
Θεσσαλικό Θέατρο
  • Γεωργιάδου 53, Λάρισα
    Τ.Κ. 41447
  • 2410 621209
    2410 624086
  • thessalikotheatro1983@gmail.com
Τηλεφωνικές κρατήσεις τις ημέρες των παραστάσεων

10:00 - 13:00 & 18:00 - 21:00

Κάνε Εγγραφή στο Newsletter μας!

* υποχρεωτικό
Γράψε το email σου

Επιθυμώ να ενημερώνομαι από το Θεσσαλικό Θέατρο - ΔΗΠΕΘΕ Λάρισας για νέα σχετικά με τις παραστάσεις του μέσω:

Μπορείτε να καταργήσετε την εγγραφή σας ανά πάσα στιγμή κάνοντας κλικ στον σύνδεσμο στο υποσέλιδο των email μας. Για πληροφορίες σχετικά με τις πρακτικές απορρήτου μας, επισκεφτείτε τον ιστότοπό μας.

We use Mailchimp as our marketing platform. By clicking below to subscribe, you acknowledge that your information will be transferred to Mailchimp for processing. Learn more about Mailchimp's privacy practices.

Intuit Mailchimp

Copyright © Θεσσαλικό Θέατρο - Με την επιφύλαξη παντός δικαιώματος
Απαγορεύεται η αναδημοσίευση, η αναπαραγωγή, ολική, μερική ή περιληπτική ή κατά παράφραση ή διασκευή απόδοση του περιεχομένου του παρόντος web site με οποιονδήποτε τρόπο, ηλεκτρονικό, μηχανικό, φωτοτυπικό, ηχογράφησης ή άλλο, χωρίς προηγούμενη γραπτή άδεια. Νόμος 2121/1993 και κανόνες Διεθνούς Δικαίου που ισχύουν στην Ελλάδα.