Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 533417
Τηλεφωνικός αριθμός κρατήσεων: 2410 533417
Πειραματική σκηνή

Dogville

Θέατρο του Μύλου, Μύλος του Παππά
Από 29 Μαρτίου έως 23 Απριλίου 2019

Θεσσαλικό Θέατρο – Πειραματική Σκηνή

Το αριστουργηματικό Dogville του Λαρς φον Τρίερ, σε σκηνοθεσία Κώστα Λαμπρούλη, παρουσιάζει το Θεσσαλικό Θέατρο στην Πειραματική Σκηνή και έρχεται να επιστεγάσει μια ιδιαίτερα πλούσια και επιτυχημένη χειμερινή σεζόν.

Η φιλήσυχη κοινωνία του Dogville καλείται να προσφέρει καταφύγιο στην Γκρέις, η οποία κρύβεται από μια Συμμορία που την καταδιώκει. Γοητευμένη από την απλότητα και τις αγνές προθέσεις των κατοίκων, η Γκρέις παραδίδεται σ’ αυτούς άνευ όρων, για να αντιληφθεί σύντομα και με τον πιο σκληρό τρόπο, πως δεν υπάρχει προσφορά χωρίς τίμημα. Ο μικρός γήινος παράδεισος μετατρέπεται σε κόλαση, καθώς το έργο ξεδιπλώνει μια βίαιη αλληγορία για τον τρόπο που ο δυτικός κόσμος αντιλαμβάνεται την εξουσία.

Αν και γραμμένο για τον κινηματογράφο, το
Dogville δανείζεται τα χαρακτηριστικά του από το θέατρο του Μπρεχτ και τη δομή του από την αρχαία τραγωδία, ενώ ο ίδιος ο Τρίερ γύρισε ολόκληρη την ταινία σε ένα θεατρικό σκηνικό.

Μεταφέροντας το Dogville στη σκηνή του Θεσσαλικού Θεάτρου, ο Κώστας Λαμπρούλης επιχειρεί να αντιστρέψει την πρόκληση, εστιάζοντας στη συγκλονιστική ομοιότητα των ηρώων με τον ανυποψίαστο και αμήχανο θεατή.

H Πρεμιέρα θα λάβει χώρα την Παρασκευή 29 Μαρτίου 9.00μ.μ

Παραστάσεις:

Πέμπτη (Λαϊκή απογευματινή) στις 7.00μ.μ., 

Παρασκευή (Λαϊκή βραδινή) στις 9.00μ.μ., 

Σάββατο στις 9.00μμ, 

Κυριακή στις 7.00μμ

*Η παράσταση είναι κατάλληλη για παιδιά 14 χρονών και άνω.

Τιμές εισιτηρίων: Γενική είσοδος 12 €

  • Προπώληση 10 €
  • Φοιτητικό – άνω των 65 – ομαδικά
  • Λαϊκή απογευματινή & Βραδινή: 8 €
  • Άνεργοι – ΑΜΕΑ – Για σχολεία 5 €