Τηλέφωνο κρατήσεων: 2410 533417
Τηλεφωνικός αριθμός κρατήσεων: 2410 533417

Παραστάσεις / Ραδιοφωνική

Θεσσαλικό Radio Plays

Ερωτικά γράμματα και μία «Ανεπίδοτη Αφιέρωση»

Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93.6
Δευτέρα 15 Φεβρουαρίου 2021 - 21:00

Την ανάγνωση των ερωτικών επιστολών του Άγγελου Σικελιανού στην Άννα, του Γιώργου Σεφέρη στη Μαρώ και το ποίημα «Ανεπίδοτη Αφιέρωση» της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο παρουσιάζει το «Θεσσαλικό Radio.. plays».

Η επιστολογραφία είναι ένα αυτόνομο πεζογραφικό είδος. Η ερωτική αλληλογραφία των δύο ποιητών συμπίπτει χρονικά. Είναι γραμμένη την περίοδο 1938-1940 και φανερώνει τη διαφορετική ποιητική τους ιδιοσυγκρασία. Ο Άγγελος Σικελιανός γράφει στην Άννα, μετέπειτα γυναίκα του, που ήταν στο Πήλιο. Ο Γιώργος Σεφέρης γράφει από τα Τίρανα, όπου εργαζόταν ως διπλωματικός υπάλληλος, στη Μαρώ και η Μάτση Χατζηλαζάρου, η πρώτη υπερρεαλίστρια ποιήτρια αφιερώνει στον πρώτο της άντρα, Αντρέα Εμπειρίκο,  ποίημα Αντίστροφη Αφιέρωση όταν αυτός έχει ήδη πεθάνει.

Η ερωτική Αλληλογραφία είναι μια κραυγή του ερωτευμένου που υφαίνεται στο χρόνο της απουσίας.

 

Το Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 21:00, θα μεταδοθεί σε επανάληψη η ανάγνωση των ερωτικών επιστολών του Άγγελου Σικελιανού στην Άννα, του Γιώργου Σεφέρη στη Μαρώ και το ποίημα «Ανεπίδοτη Αφιέρωση» της Μάτσης Χατζηλαζάρου στον ποιητή Ανδρέα Εμπειρίκο στη Δημοτική Ραδιοφωνία Λάρισας 93.6.